net@2010

 2010.07.29. 18:03

Minap azon gondolkodtam,miután egy sokak által ismert közösségi oldalon szerelmet vallottak nekem,hogy vajon hogy jutott idáig az emberiség. Az emberiség, mint értelmes (többé-kevésbé értelmes) lények csoportja. Az internet,valamint a technika hihetetlen mértékben terjed és válik lassan egyeduralkodóvá. Bár lehet,hogy sokakat meglep,hogy ennyi idősen ilyen a véleményem a fejlődésről. Azonban, ha jobban belegondolunk,akkor nem fejlődünk mi már sehova...sőt! Éppenhogy visszafelé haladunk. Lehet,hogy fél perc alatt elérhetünk mindent és mindenkit,de közben el is távolodunk egymástól. Bizony,egy újabb paradoxon.

Mert,hiszen már rég nem tudunk normális kapcsolatot kialakítani senkivel...személytelen minden! És ez engem elszomorít. Legyen erre jó példa az,amit legelső mondatomban írtam. Most nem azért,de ez normális?! Persze a srác nem tehet róla,ő is csak a saját világunk áldozata. Nekem sem lenne furcsa a dolog, ha nem nézném néha kritikusan a külvilágot.

A technika hamarosan annyira el fog uralkodni rajtunk,hogy az eleinte a kényelem miatt létrehozott gépek lesznek az ellenségeink. Nem arra gondolok persze,hogy majd jönnek az okos klónok,meg az intelligens robotok és leigázzák a Földet. Hanem sokkal inkább belülről fognak végezni velünk. És ezt valószínűleg már túl késő elkerülni. Halottak leszünk...belülről.

Címkék: élet filozófia abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://feheranna-elete.blog.hu/api/trackback/id/tr102185467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása